Menu
A la carte
Förrätter
-
135
Bruschetta alla Romana
Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion
-
135
Arancini
Friterade risottobollar med skogssvamp - tryffelaioli - massa riven parmesan
-
175
Carpaccio della Casa
Lättrökt och cognacgravad oxfilé som vi skär tunt toppad med karamelliserad lökmajonnäs 43 mån lagrad parmesan små krispiga pommes allumettes oxialisört
-
325
Antipasto Misto (2pers)
Italienska charkuterier från selekterade regioner med oliver - vedugnsbakat bröd - kronärtskocka Romana - tryffelpecorino - fikonmarmelad
-
175
Formaggio di Caprino
Gratinerad getost (cheve) med rostad lantbröd, späd sallad, confiterade småtomater, fikonvinigrette och rostade pistagenötter
Husets specialitet
-
299
Lunette all´Astice
Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra slungad med krämig Champagnesås toppad med forellrom - hummervinigrette - färska örter
-
235
Ravioli Della Nonna
Handknuten ricotta och chevre fylld ravioli-brynt salviasmör-balsamicoreduktion-krossade hasselnötter-43 mån lagrad parmesan
-
299
Mezzaluna Tartufo
Halvmåneformade ravioli som vi fyller med cremé på ricotta, Karljohansvamp och tryffel slungad i smörsås och toppad med vällagrad parmesan, friterade kantareller och riven svart tryffel
Grill och spis
-
245
Caesarsallad Scampi
Romansallad - vitlök och chilifrästa scampi - körsbärstomater - rostade brödkrutonger - hyvlad parmesanost - citron - husets caesardressing
-
250
Risotto Piemontese (vegan/veg)
Krämig risotto med smör - buljong - skogssvamp - svart tryffelcremé - 43 mån lagrad parmesan - riven svart tryffel
-
399
Costata di Manzo
Grillad Entrecôté med sås på svart fermenterad vitlök, insalata mista och krispig parmesanterrin
-
275
Risotto Di Mare
Risotto på Carnaroliris med egenkokt skaldjursbuljong, smör, vitt vin, körsbärstomater och vitlöksfrästa skaldjur
Pasta
All vår pasta är färsk och bronsvalsad samt bakas med caputomjöl från Neapel och färska ägg
-
260
Bucatini alla Villa Romana
Bronsvalsad bucatini med vitlöksfrästa scampi, vitvinssås, pancetta “lufttorkad bacon”, peperoncino och nyhackad persilja
-
189
Carbonara alla moda nostro
Bronsvalsad bucatini med stekt guanciale, äggula, pancetta (lufttorkad bacon), svartpeppar och vällagrad parmesan
-
205
Polpette
Italienska handrullade köttbullar på kalvfärs med San Marzano tomatsås - sofritto - rödvin - hyvlad Grana Padano-Bronsvalsad linguine
-
275
Salsiccia
Bronsvalsad casarecce med kryddig salsicciakorv, krämig burrata, nduja Calabrese, fänkål, San Marzano tomatsås, körsbärstomater och färsk basilika
-
260
100 lagers Lasagne
Vår tolkning av lasagne på 100 lager (!) med kalvfärs, tomat, rödvin, ricotta, bechamelsås avslutad med riven 44 mån parmesan
-
275
Frutti di Mare
Havets läckerheter frästa med vitlök, peperoncino, vitt vin, skaldjursbuljong, körsbärstomater, persilja slungad med bronsvalsad bucatini
Pizza Napolitana
Vår pizzadeg bakas med Caputomjöl av typen "00", naturlig jäst och havssalt.
Degen får kalljäsa 48 timmar innan de bakas i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.
-
139
Margherita (veg)
San marzano - fior di latte - färsk basilika - oregano
-
195
Edessa
San marzano - fior di latte - körsbärstomater - oxfilé - skogssvamp - tryffelmajonnäs - ruccola
-
170
Diavola
San marzano - fior di latte - körsbärstomater - ventricina - nduja Calabrese (Kalabresisk salami) - ruccolasallad - lagrad Grana Padano
-
179
Antipasto
San marzano - fior di latte - 30 mån lagrad Parmaskinka - utvalda italienska charkuterier - liguriska oliver - ruccolasallad - Pecorino Romano
-
170
Caprino (Bianco) (veg)
Getost (chevre) - picklad lök - fikonhonung - hasselnötter - ruccolasallad
-
170
Julia (Bianco) (vegan)
Skogssvamp - vit tryffelolja - rödlök - confiterade småtomater - rotfruktschips - vegansk karljohansvampsaioli
-
185
Capricciosa
San marzano tomater - fior di latte - kronärtskocka romana - 30 mån lagrad Parmaskinka - skogssvamp - liguriska oliver - ruccola - vällagrad Grana Padano
-
205
Burrata e mortadella
San marzano tomater-mortadella-burrata-basilikapesto-hällrostade pistagenötter
Dessert
-
110
Tiramisú
Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
vaniljmascarpone - kakao -
110
Pannacotta
Vaniljpannacotta med kanelstekta äpplen och calvados
toppad med rostad havrecrumble -
110
Sorbetto
Husets sorbet med bubblande spumante prosecco
-
165
Nutellapizza
Friterad pizzadeg med nutellacremé - hasselnötter - vaniljglass - buenokex8
-
110
Il Sogno
Bourbon vaniljglass med digestivcrumble - hackad choklad - saltkolasås
-
125
Lavacake
Chokladlavacake med bourboun vaniljglass och rostade marconamandlar
- Mon - Thu
- Fri
- Sat
- Sun
- Phone 08-272980
- Email odenplan@villaromana.se
- Address Odengatan 85, Odenplan 113 22 Stockholm
- Mon - Thu
- Fri
- Sat
- Sun
- Phone 018 12 50 90
- Email reservation@villaromana.se
- Address Gamla torget 4 753 20 Uppsala
- Mon - Fri
- Sat - Sun
© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.