trattoria_villa_romana_26

Meny

A la carte

Förrätter

  • 135
    Bruschetta alla Romana

    Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion

  • 135
    Arancini

    Friterade risottobollar med skogssvamp - tryffelaioli - massa riven parmesan

  • 175
    Carpaccio della Casa

    Lättrökt och cognacgravad oxfilé som vi skär tunt toppad med karamelliserad lökmajonnäs 43 mån lagrad parmesan små krispiga pommes allumettes oxialisört

  • 325
    Antipasto Misto (2pers)

    Italienska charkuterier från selekterade regioner med oliver - vedugnsbakat bröd - kronärtskocka Romana - tryffelpecorino - fikonmarmelad

  • 175
    Formaggio di Caprino

    Gratinerad getost (cheve) med rostad lantbröd, späd sallad, confiterade småtomater, fikonvinigrette och rostade pistagenötter

Husets specialitet

  • 299
    Lunette all´Astice

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra slungad med krämig Champagnesås toppad med forellrom - hummervinigrette - färska örter

  • 235
    Ravioli Della Nonna

    Handknuten ricotta och chevre fylld ravioli-brynt salviasmör-balsamicoreduktion-krossade hasselnötter-43 mån lagrad parmesan

  • 299
    Mezzaluna Tartufo

    Halvmåneformade ravioli som vi fyller med cremé på ricotta, Karljohansvamp och tryffel slungad i smörsås och toppad med vällagrad parmesan, friterade kantareller och riven svart tryffel

Grill och spis

  • 245
    Caesarsallad Scampi

    Romansallad - vitlök och chilifrästa scampi - körsbärstomater - rostade brödkrutonger - hyvlad parmesanost - citron - husets caesardressing

  • 250
    Risotto Piemontese (vegan/veg)

    Krämig risotto med smör - buljong - skogssvamp - svart tryffelcremé - 43 mån lagrad parmesan - riven svart tryffel

  • 399
    Costata di Manzo

    Grillad Entrecôté med sås på svart fermenterad vitlök, insalata mista och krispig parmesanterrin

  • 275
    Risotto Di Mare

    Risotto på Carnaroliris med egenkokt skaldjursbuljong, smör, vitt vin, körsbärstomater och vitlöksfrästa skaldjur

Pasta

All vår pasta är färsk och bronsvalsad samt bakas med caputomjöl från Neapel och färska ägg

  • 260
    Bucatini alla Villa Romana

    Bronsvalsad bucatini med vitlöksfrästa scampi, vitvinssås, pancetta “lufttorkad bacon”, peperoncino och nyhackad persilja

  • 189
    Carbonara alla moda nostro

    Bronsvalsad bucatini med stekt guanciale, äggula, pancetta (lufttorkad bacon), svartpeppar och vällagrad parmesan

  • 205
    Polpette

    Italienska handrullade köttbullar på kalvfärs med San Marzano tomatsås - sofritto - rödvin - hyvlad Grana Padano-Bronsvalsad linguine

  • 275
    Salsiccia

    Bronsvalsad casarecce med kryddig salsicciakorv, krämig burrata, nduja Calabrese, fänkål, San Marzano tomatsås, körsbärstomater och färsk basilika

  • 260
    100 lagers Lasagne

    Vår tolkning av lasagne på 100 lager (!) med kalvfärs, tomat, rödvin, ricotta, bechamelsås avslutad med riven 44 mån parmesan

  • 275
    Frutti di Mare

    Havets läckerheter frästa med vitlök, peperoncino, vitt vin, skaldjursbuljong, körsbärstomater, persilja slungad med bronsvalsad bucatini

Pizza Napolitana

Vår pizzadeg bakas med Caputomjöl av typen "00", naturlig jäst och havssalt.
Degen får kalljäsa 48 timmar innan de bakas i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.

  • 139
    Margherita (veg)

    San marzano - fior di latte - färsk basilika - oregano

  • 195
    Edessa

    San marzano - fior di latte - körsbärstomater - oxfilé - skogssvamp - tryffelmajonnäs - ruccola

  • 170
    Diavola

    San marzano - fior di latte - körsbärstomater - ventricina - nduja Calabrese (Kalabresisk salami) - ruccolasallad - lagrad Grana Padano

  • 179
    Antipasto

    San marzano - fior di latte - 30 mån lagrad Parmaskinka - utvalda italienska charkuterier - liguriska oliver - ruccolasallad - Pecorino Romano

  • 170
    Caprino (Bianco) (veg)

    Getost (chevre) - picklad lök - fikonhonung - hasselnötter - ruccolasallad

  • 170
    Julia (Bianco) (vegan)

    Skogssvamp - vit tryffelolja - rödlök - confiterade småtomater - rotfruktschips - vegansk karljohansvampsaioli

  • 185
    Capricciosa

    San marzano tomater - fior di latte - kronärtskocka romana - 30 mån lagrad Parmaskinka - skogssvamp - liguriska oliver - ruccola - vällagrad Grana Padano

  • 205
    Burrata e mortadella

    San marzano tomater-mortadella-burrata-basilikapesto-hällrostade pistagenötter

Dessert

  • 110
    Tiramisú

    Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
    vaniljmascarpone - kakao

  • 110
    Pannacotta

    Vaniljpannacotta med kanelstekta äpplen och calvados
    toppad med rostad havrecrumble

  • 110
    Sorbetto

    Husets sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 165
    Nutellapizza

    Friterad pizzadeg med nutellacremé - hasselnötter - vaniljglass - buenokex8

  • 110
    Il Sogno

    Bourbon vaniljglass med digestivcrumble - hackad choklad - saltkolasås

  • 125
    Lavacake

    Chokladlavacake med bourboun vaniljglass och rostade marconamandlar

Upplev det bästa
av Italien

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - fre
  2. lör - sön

© Copyright 2024 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.