Tallrik med pasta från Villa Romana

Meny

A la carte

Förrätter

  • 155
    BRUSCHETTA ALLA ROMANA

    Lantbröd stekt i olivolja och vitlök, tomater, basilika, EVOO, 30 mån lagrad San Daniele prosciutto, balsamicoreduktion

  • 155
    ARANCINI

    Friterade risottobollar fyllda med svamp, tryffelaioli, riven 36 mån lagrad parmesan

  • 175
    CARPACCIO DELLA CASA

    Lövtunna skivor oxfilé, lagrad parmesan, friterad potatis, karamelliserad lökmajonäs och oxalisört

  • 325
    ANTIPASTO (2pers)

    Selekterade italienska charkuterier, vedugnsbakad bröd, kronärtskocka Romana, Cerignola oliver, parmesan

  • 175
    BURRATA GENOVESE

    Krämig burrata med basilikapistou, semitorkade småtomater, havssalt och rostade marconamandlar

Husets specialitet

  • 299
    LUNETTE ALL´ASTICE

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesås, löjrom, hummerolja, oxalisört

  • 250
    RAVIOLI DELLA NONNA

    Handknuten ravioli fylld med (ricotta, getost, mascarpone), brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 36 mån lagrad parmesan

  • 285
    MEZZALUNA PORCINI

    Halvmåneformad ravioli fylld med ricotta och svampcremé, svampconsommé, smörstekt säsongens svamp, riven svart tryffel, krossade marconamandlar

Pizza Napolitana

Vår pizzadeg bakas med Caputomjöl av typen "00", naturlig jäst och havssalt.
Degen får kalljäsa 48 timmar innan de bakas i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.

  • 160
    MARGHERITA (VEG)

    San Marzano tomater, fior di latte, basilika, kallpressad olivolja

  • 225
    EDESSA

    San Marzano tomater, fior di latte, körsbärstomater, oxfilé, skogssvamp, tryffelmajonäs, ruccola

  • 185
    DIAVOLA

    San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, nduja, körsbärstomater, ruccola, parmesan

  • 195
    ANTIPASTO

    San Marzano tomater, fior di latte, utvalda Italienska charkuterier, oliver, ruccola, pecorino romano

  • 175
    CAPRINO (BIANCO) (VEG)

    Getost (chevre), picklad lök, fikonhonung, hasselnötter, ruccola

  • 175
    JULIA (BIANCO) (VEGAN)

    Skogssvamp, vit tryffelolja, rödlök, småtomater, rotfruktschips, vegansk Karl-Johansvampsaioli

  • 195
    CAPRICCIOSA

    San Marzano tomater, fior di latte, kronärtskocka romana, 30 mån lagrad San Daniele prosciutto, skogssvamp, oliver, ruccola, parmesan

  • 210
    BURRATA

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, burrata,
    basilikapesto och rostade pistagenötter

  • 210
    GAMBERI

    San Marzano tomater, fior di latte, vitlöksfrästa scampi, hummeraioli, ruccola

Varmrätter

  • 245
    INSALATA CAESARE

    Romansallad, kycklingbröstfilé, bacon, parmesan, körsbärstomater, brödkrutonger, Caesardressing

  • 250
    RISOTTO PIEMONTESE (VEGAN/VEG)

    Carnaroliris, tryffelcrème, smör, svampbuljong, portabello, parmesan

  • 399
    COSTATA DI MANZO

    Grillad Entrecôté med Oxsky , ugnsbakade småtomater, friterad potatis

  • 275
    RISOTTO AI MARE

    Carnaroliris, skaldjursbuljong, chili, smör, vitlök, vitt vin, körsbärstomater, skaldjur

  • 299
    COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA

    Panerad kalvschnitzel, kryddig ndujasmör, rödvinssås, smörstekta sommarprimörer, pommes frites

  • 350
    SALMERINO ALPINUS

    Fjällröding, champagnesås, löjrom, brynt dillsmör, hasselnötter, kokt färskpotatis, färsk dill

Pasta

All vår pasta är färsk och bronsvalsad samt bakas med mjöl från Italien och färska ägg

  • 260
    BUCATINI VILLA ROMANA

    Bronsvalsad bucatini med vitlöksfrästa scampi, vitvinssås, pancetta “lufttorkad bacon”, peperoncino och nyhackad persilja

  • 195
    CARBONARA ALLA MODA NOSTRA

    Guanciale, äggula, pecorino romano, lagrad parmesan, svartpeppar

  • 220
    POLPETTE

    Italienska handrullade kalvköttbullar, sofritto, rödvin, San Marzano tomatsås, riven lagrad parmesan

  • 275
    FUSILLI SALSICCIA

    Salsicciaragu, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, basilika

  • 260
    100 LAGERS LASAGNE

    Kalvragu, tomatsås, rödvin, muskotnöt, mozzarella, 36 mån lagrad parmesan

  • 275
    BUCATINI AI FRUTTI DI MARE

    Scampi, vongole, grön mussla, vitlök, peperoncino, vitt vin, hummerbuljong, körsbärstomater, persilja

  • 275
    VITELLO TARTUFO

    Mafaldine, kalvfilé, mascarpone, tryffelkräm, svampfond, parmesan

  • 230
    PASTA POMODORO (VEG)

    San Marzano tomatsås, basilika, chili, vitlök, körsbärstomater, krämig burrata, kallpressad olivolja

Dessert

  • 120
    TIRAMISU

    Sockerkaka, espresso, vaniljmascarpone, cognac, marsalavin, kakao

  • 120
    PANNACOTTA

    Vaniljpannacotta, calvados och kanelstekta äpplen, havrecrumble

  • 120
    SORBETTO

    Husets sorbet med prosecco spumante

  • 165
    NUTELLAPIZZA

    Friterad pizzadeg, nutella, hasselnötter, vaniljglass, bueno

  • 120
    IL SOGNO

    Bourboun vaniljglass med digestivecrumble, hackad mörk choklad, saltkolasås

  • 130
    LAVACAKE

    Chokladlavacake, bourbonvaniljglass, marconamandlar

Italiensk restaurang i Kungsholmen

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - fre
  2. lör - sön

© Copyright 2025 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.